“Як тебе не любити, Києве мій! Найвідоміший годинник столиці знову запрацював

Автор: Тетяна Сененко
15:34 09.12.2021

На будівлі Інституту історії України Національної академії наук України по вулиці Грушевського, 4 відреставровано годинник із найбільшим у Києві циферблатом.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

«До реставрації годинника, який знаходиться у самому серці Києва, було докладено багато зусиль, зокрема проведено експертну оцінку, замінено механізм, відновлено циферблат та підсвітку. До реставрації долучилися 300 небайдужих киян, їх імена зазначено на встановленій на будівлі табличці», – розповіла депутатка Київради Ксенія Семенова.

Депутатка додала, що кияни щогодини зможуть почути бій курантів, а також о 12:00 лунатиме мелодія пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», а о 18:00 всі зможуть послухати мелодію пісні «Як тебе не любити, Києве мій». 

Годинник пропрацював з 1960-х до кінця 1990-х. На початку нульових він почав показувати час з похибками, а згодом і зовсім зупинився.

Нагадаємо, збір коштів на реставрацію непрацюючого годинника на будівлі по Грушевського, 4 оголосила громадська організація “Зміни” 28 серпня. Всього на відновлення найбільшого годинника столиці із 2-метровим циферблатом потрібно 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, до благодійного збору грошей на реставрацію найбільшого годинника у Києві долучилося вже понад 160 людей, які загалом перерахували понад 100 тисяч гривень.

 

Останні новини