Як працюватимуть ресторани з 5 червня (СПИСОК ВИМОГ)

11:36 04.06.2020

З 5 червня ресторанам та кафе дозволять приймати відвідувачів всередині закладів, але працювати можна буде лише за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів.

Як працюватимуть ресторани з 5 червня (СПИСОК ВИМОГ)

Вимоги про тимчасові правила роботи закладів громадського харчування опублікувало Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема, відвідувачі будуть зобов’язані пересуватись та заходити у заклад в масці, дезінфікувати руки перед входом до приміщення та сидіти за столом не більше чотирьох. Представники закладів також повинні бути в медичній масці чи респіраторі, окулярах та одноразових рукавичках.

Серед основних вимог до роботи закладів:

  • дотримання відстані щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами; розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років), якщо столи не відокремлені суцільною перегородкою;
  • на вході до закладу організувати зони для обробки рук дезінфекторами спиртовмісними засобами з концентрацією спиртовмісної речовини більш як 60% (ізопропілові спирти) та понад 70% (етилові спирти);
  • біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесене маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції щонайменше 1,5 метра між клієнтами;
  • дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
  • меню розміщується для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення – у кількості, достатній для уникнення скупчення людей, або на столах із матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом; дозволяється видавати одноразові паперові меню з подальшою утилізацією;
  • видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття за високих температур у посудомийній машині з використанням миючих засобів;
  • дозволяється користуватися одноразовим посудом із картону чи паперу; прибори й кондименти (цукор, мішалки, трубочки) мають бути в індивідуальній упаковці;
  • забезпечується можливість безготівкового розрахунку;
  • представники закладів повинні бути одягнені в медичну маску чи респіратор, окуляри та одноразові рукавички; після кожного зняття витратних захисних матеріалів працівник повинен ретельно помити руки або обробити антисептичним засобом; адміністрація повинна провести навчання працівників щодо правил засобів індивідуального захисту;
  • проведення регулярного температурного скринінгу працівників перед початком робочої зміни; недопуск до роботи працівників, у яких виявили температуру тіла понад 37,2; обов’язкова дезінфекція засобу вимірювання температури.

Водночас, у МОЗ заборонили самостійний вхід гостей до закладу без супроводу працівника закладу; функціонування дитячих кімнат; проведення публічних заходів (банкетів, майстер-класів тощо) у понад 10 осіб; приготування їжі на відкритих кухнях (окрім відгороджених від відвідувачів перегородкою); функціонування буфетів самообслуговування.

Читайте також: Коли в столиці запрацюють дитячі табори

Нагадаємо, з 5 червня в Україні заплановані нові послаблення карантину – подробиці тут.

Великий Київ у Google News

підписатися