Ягоди – це суперфуд: як краще їсти заморожені і чому їх не варто проварювати

Автор: Любава Лисичкіна
06:35 14.03

Варто знати, що ягоди мають гарний антиейдж ефект, бо містять антиоксиданти, вітаміни, клітковину.

Ягоди – це суперфуд: як краще їсти заморожені і чому їх не варто проварювати
Світлодіодне освітлення

Кілька порад дала лікарка-гінеколог та дієтолог Крістіна Стецюк.

За її словами, вона не втомлюється повторювати, що ягоди – це суперфуд, який може смачно та корисно доповнювати раціон в холодну пору року.

Але заморожені ягоди часто кислючі. Що робити?

Не треба силувати себе, кривитися і їсти. Це може нашкодити, говорить лікарка. Краще дослухатися порад і поєднати ягоди з іншими продуктами:

– додати до каші разом із солодким фруктом і кокосовим молоком
(Рецепт: 2 ст. л. ягід, четвертина хурми або третина бабана, лляна каша, горіхи, кокосове молоко, клітковина);

– використати як секретний інгредієнт до салату чи м’ясної страви;

– зробити желе або десерт з м’яким сиром

Ягоди допоможуть зміцнити імунітет, а також вони мають гарний антиейдж ефект, бо містять антиоксиданти, вітаміни, клітковину, говорить Стецюк.

“Я не радила б їх проварювати. Щоб зберегти якомога більше корисного, можна просто залити окропом і дати вистигнути – якщо їх мили перед заморозкою, звісно”, – зазначає лікарка.

До слова, “ВК” писав про корисні продукти для мозку та профілактики інсульту.

Великий Київ у Google News

підписатися