Вилучені у контрабандистів культурні цінності поповнили фонди чотирьох музеїв Києва і області

Автор: Галина Ворона
12:53 22.11.2023

Колекції музеїв Києва і області поповнились унікальними артефактами, які намагались вивезти з нашої країни контрабандою. Серед них - холодна зброя, виготовлена до нашої ери та патефони середини ХХ століття в робочому стані.

Як повідомляє Київська митниця, збережені ними від незаконного вивезення культурні цінності передали до чотирьох музеїв.

Так, портативний патефон 1950-х років з платівкою з записами тріо бандуристок Павленко, Третьякової та Поліщук отримав комунальний заклад Київської обласної ради “Ржищівський арехеолого-краєзнавчий музей”;

Меч короткий скіфської культури VII-VI ст. до н.е. митники передали до Національного музею історії України;

Кинжалом (коротким мечем) ІІІ ст. до н.е. – IV ст. н.е. поповнився фонд Національного історико-архітектурного музею “Київська фортеця”.

Патефон 1946-1955 рр. разом з платівкою з записами вальсу та романсу у виконанні Н.Обухової та М.Сахарова передали до Музей Києва. Museum of Kyiv .

Як зазначив керівник Київської митниці Сергій Сілюк, Київська митниця активно бореться з незаконним вивезенням культурної спадщини, тож і надалі поповнюватиме вилученими цінностями фонди вітчизняних музеїв.

Читайте також: Як горить Apple: київська митниця спалила 10 партій контрафакту (ВІДЕО)  

Нагадаємо, київські митники вилучили понад сотню старожитностей, які незаконно намагалися вивезти за кордон.

Останні новини