«Викрадені» 68 авто зі стоянки Верховного Суду знайшлися

13:55 05.02.2022

У Верховному Суді спростували інформацію, поширену в соцмережах, про нібито зникнення зі стоянки 68 автомобілів, які належать цьому органу.

Відповідний коментар керівника апарату Верховного Суду Ольги Булки наводить Цензор.НЕТ.

«Інформація, що розповсюджується у Фейсбуку щодо нібито зникнення зі стоянки Верховного Суду 68 машин, не відповідає дійсності. Машини були переміщені планово на виконання вимоги ДСНС України на іншу стоянку Верховного Суду у зв’язку із їх пожежною небезпекою, а саме: закривали проїзд машин пожежної безпеки до будівель Верховного Суду. До переміщення кожна машина була опломбована», – розповіла вона. 

У ВС також продемонстрували світлини автівок, припаркованих на іншій стоянці. І наголосили, що сторінка у Фейсбуці, на якій було опубліковано повідомлення про зникнення автомобілів, не є офіційною сторінкою Верховного Суду.

За словами Ольги Булки, після реформи ВС цю сторінку створили на знак протесту судді, які не пройшли переатестацію, тож вона не є офіційним джерелом інформації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що авто зникли в ніч із 3 на 4 лютого 2022 року. Пропали вони  із території за адресою вул. Пилипа Орлика, 4, 4 А і 8. 

“Зникли без будь-якого погодження на переміщення з власником та матеріально-відповідальними особами 68 автомобілів на суму 12 млн 523 тис. 569 грн, що належали Верховному Суду України”, – повідомили тоді у суді.

Верховний Суд України, виявивши такі обставини, повідомив Національну поліцію України про можливе правопорушення.

Користувачі соцмережі із задоволеннями лишали іронічні коментарі на адресу суддів та суду, з-під носу якого щезло майно. Хтось говорить про те, що це ніби інопланетяни забрали , а хтось вказує, що “суд пограбували”:

Останні новини