Врода, що збиває з ніг: хто така Дар’я Білодід (БІОГРАФІЯ, ФОТО)

18:15 28.12.2020

Колись давно, у шестирічному віці, дівчина твердо вирішила пов'язати своє життя з бойовими мистецтвами. Через 14 років Дар'я Білодід була визнана наймолодшою чемпіонкою світу з дзюдо 2019-2020 років.

Дар’я Білодід народилася 10 жовтня 2000 року в Києві. Вона зростала у спортивній родині дзюдоїстів Геннадія Білодіда (дворазовий чемпіон Європи) та Світлани Кузнецової (заслужений майстер спорту СРСР).

Спочатку батьки Дар’ї тримали її поодаль бойових мистецтв, коли дівчинці виповнилось три роки її віддали на художню гімнастику. Але у шестирічному віці Дар’я вирішила, що неодмінно пов’яже своє життя з дзюдо, як її родина. Вона розпочала виснажливі тренування під керівництвом своїх батьків, що в майбутньому принесло їй званя найкращої дзюдоїстки світу.

Свою першу дорослу медаль спортсменка завоювала в березні 2017 року, а вже наступного місяця стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 48 кг.

У 2018 році Білодід перемогла чинну чемпіонку світу Фуну Тонакі з Японії. Ця перемога зробила її наймолодшою чемпіонкою світу серед дорослих (17 років і 11 місяців). 

Наступного року вона підтвердила свій титул, поступово здолавши усіх своїх суперниць. Таким чином, у віці 18 років і 11 місяців Дар’я Білодід стала наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу з дзюдо.

Після завершення спортивної кар’єри дівчина планує займатися журналістикою, але на даний момент Білодід вперто тренується, аби завоювати золото на Олімпійських іграх.

Нагадаємо, що 20-річна Дар’я Білодід визнана найкращою дзюдоїсткою світу 2019-2020 років за версією Міжнародної федерації дзюдо.

Читайте також: “Ми зуміли пережити цей час і втримати команду”. Директор Міжнародної Тенісної Академії (МТА) про рік пандемії для спорту

Останні новини