Вперше в історії до парламенту США обрано українку

14:42 05.11.2020

Вперше в історії до парламенту США обрано українку. Уродженка Чернігівщини і представниця республіканців Вікторія Спартц перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США від 5 округу штату Індіана.

Як повідомляє The New York Times, Спарц здобула перемогу над Крістіною Хейл, колишнім депутатом законодавчих зборів штату від Демократичної партії.

“Вікторія Спарц, сенатор-республіканець, народилася в радянській Україні і використала свою історію успіху”, – йдеться в повідомленні.

Вікторія Спартц народилася 1 жовтня 1978 року у м.Носівка Чернігівської області. Отримала вищу економічну освіту в Україні. До США переїхала у 2000 році і отримала диплом магістра з професійної бухгалтерії. Вікторія зробила стрімку кар’єру – аж до посади головного посадовця з фінансів Служби прокурора Індіани.

Республіканка уже подякувала тим, хто її підтримав: “Я дуже пошанована і збентежена довірою, яку мені висловили люди 5-го округу штату Індіана. Хочу подякувати своєму чоловікові Джейсону, дочкам, родині, друзям та всім вам, хто підтримав нашу кампанію та проголосував за мене”, – написала вона у Facebook.

Нагадаємо, що в США 3 листопада завершилося голосування на загальних виборах. На них американці обирають президента і віце-президента, всіх 435 членів Палати Представників і третину Сенату Конгресу США. Крім того, на виборах обирають губернаторів 13 штатів і територій.

Для перемоги на виборах в США один з кандидатів повинен отримати принаймні 270 голосів виборців, які формально і обирають президента США. У Джо Байдена, за попередніми даними, зараз є 248 голосів, у Дональда Трампа – 214

Останні новини