Водійка Lexus у Києві випробувала “фантом” на міцність – деталі

Автор: Галина Ворона
11:12 06.02.2022

Водійка Lexus на Повітрофлотському проспекті не дотрималася безпечного бокового інтервалу та протаранила службовий автомобіль "фантом".

Як розповів керівник патрульної поліції Києва Олексій Білошицьцкий, автопригода сталась вчора близько 9-ї години за участі службового автомобіля Skoda Kodiaq та Lexus RX350.

Унаслідок ДТП ніхто не постраждав. Службовий автомобіль “фантом” отримав пошкодження лакофарбового покриття. На ньому можна продовжувати повноцінно нести службу.

Відносно водійки Lexus патрульні Києва склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

І так, фантоми — це не якісь невразливі космічні капсули. Це звичайні авто зі спеціальним обладнанням. І так, з ними можуть траплятися ДТП на дорозі. І вірогідність у них на це більша набагато, ніж у звичайного авто, на якому їздять на роботу/з роботи. Вони постійно на дорозі й на патрулюванні. Тому, не потрібно робити з цього сенсації”, – підкреслив Олексій Білошицький.

За його словами, на на сьогодні вже винесено 12 807 постанов за правопорушеннями, зафіксованими “фантомами” в автоматичному режимі.

Читайте також: “Фантомні” патрулі вже на дорогах та можуть штрафувати порушників – як це працює

Нагадаємо, “фантомні” патрулі, що в автоматичному режимі фіксують перевищення швидкості на автошляхах, вийшли на дороги 25 січня. За результатами першого дня їхньої роботи виписали 990 адміністративних постанов.

Останні новини