Власні захисні споруди цивільного захисту мають лише 11% закладів освіти – ДСНС

Автор: Галина Ворона
11:26 21.07.2022

Лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, що може ускладнити навчальний процес.

Як повідомляє про це розповів вчора голова ДСНС України Сергій Крук під час селекторної наради, яка відбулась за участі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і керівників ОДА та ОВА.

Учасники обговорювали ситуацію з укриттями в закладах освіти напередодні старту нового навчального року в Україні.

“Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях. З огляду на реалії, до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни“, –  сказав Сергій Крук.

Він також зауважив, що законодавством України відповідальність за організацію укриттів для населення покладається на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Зі свого боку, Службою порятунку розроблено і розміщено на її офіційному вебсайті “Рекомендації щодо організації укриття в закладах освіти”, “Алгоритм дій місцевих органів влади та керівників закладів освіти щодо забезпечення укриття” та практичний посібник з цих питань.

Очільник Служби наголосив також на необхідності підвищити темпи підготовки закладів освіти та прискорити проведення комісійних обстежень будівель і споруд.

Сприятиме цьому і рішення Міносвіти та місцевих влад щодо того, які саме заклади освіти та на яких територіях планують працювати у звичному режимі, а які – дистанційно“, – підкреслив Сергій Крук.

Зокрема, це стосується Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської, частково – Сумської та Чернігівської областей.

Читайте також: Укриття у школах і дитсадках Київщини: результати перевірки поки що невтішні

Нагадаємо, в умовах воєнного стану очну форму навчання у закладах освіти відновлять лише за умови наявності бомбосховищ. Якщо у них бракуватиме місця на всіх учнів, запровадять кілька змін.

Останні новини