В одному з музеїв передмістя відкрили виставку ікон на ящиках з-під набоїв

Автор: Любава Лисичкіна
06:28 28.03

Ікони на ящиках з-під набоїв — це проєкт київських художників, роботи яких були представлені на понад 117 локаціях у понад 60 містах 15 країн світу.

Про це повідомляє ITV.

В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї можна побачити неймовірні роботи київських художників Соні Атлантової, Олександра Клименка та Германа Клименка.

Варто додати, що цей проект присвячений мистецьким медитаціям на тему російсько-української війни.

Головна ідея проєкту — перетворення смерті (символом якої є ящик від озброєнь), на життя (яке в українській культурі традиційно уособлює ікона).

У грудні 2022 року ікони авторів образів — подружжя художників Олександра Клименка і Софії Атлантової можна було побачити у  Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва на благодійній виставці. Тоді зібрані з продажу кошти передали родинам загиблих військових 114-ї бригади територіальної оборони.  Паралельно ікони були презентовані і в Оксфорді (Велика Британія).

Загалом роботи Олександра Клименка та Софії Атлантової  були представлені на понад  117 локаціях у понад 60 містах 15 країн світу. Ікони були вже репрезентовані у США, Канаді і країнах Європи, а також у Європарламенті та низці українських міст.

До слова, академія Бойчука організовує толоку з прибирання території закладу.

Останні новини