В будинку на Печерську з опорної стіни випадають цеглини. Будівля розвалюється на очах (ФОТО)

18:35 18.11.2020

У Печерському районі Києва стару будівлю знищують прибудовами, "реконструкцією" та втручанням у внутрішні комунікації.

Про це повідомляє киянин Микола Баранюк у Facebook-спільноті “Київ. Печерський район”.

Чоловік заявив, що в будинку по вул. Бойчука 17/10 проходять несанкціоновані втручання у внутрішні комунікації, з’являються незаконні вхідні групи та незрозумілі прибудови.

Киянин зауважив, що всі ці втручання відбуваються без відповідної документації.

Зазначається, що на початку 2000-х років гуртожиток належав “Київміськбуду”. Тоді була зроблена реконструкція споруди: з’явився 6 поверх (мансарда), а на кожному поверсі з’явились душові, які були встановлені за відсутності коректної  гідроізоляції та вентиляції.

При експлуатації таких “душових” стіни будівлі намокали, а при мінусовій температурі цегла руйнувалась. Як наслідок – 17 листопада 2020 року кут споруди просто обвалився.

Ну, а через утеплення горища при перших заморозках починається сильне зледеніння даху, що приводить до регулярного обвалу бурульок та великих шматків льоду. 

У повідомленні підкреслюється, що тротуар проходить під стінами будинку, тож усе  це “добро” падає на голови перехожих. 

В спільноті закликали місцеву владу звернути увагу на аварійний стан будівлі та покарати відповідальних за скоєні порушення.

Нагадаємо, що у зв’язку із плановими ремонтними роботами з 21:00 17 листопада до 08:00 18 листопада в Печерському районі тимчасово буде відсутнє водопостачання.

Читайте також: Будинок на Позняках укріпили: починається порятунок майна

Останні новини