Уродженець Донбасу з колонії видурив гроші у киянки, яка розшукувала зниклого на фронті чоловіка

12:26 27.07.2022

Уродженець Донецької області, перебуваючи у колонії, під приводом надання інформації про місцеперебування військовослужбовця та визволення його з полону отримав від киянки 5 000 гривень. За вчинення шахрайських дій чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це 27 липня повідомила пресслужба столичного управління поліції.

Слідчі Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань у Києві викрили 36–річного уродженця Донецької області у вчиненні шахрайських дій відносно киянки. Фігурант, відбуваючи покарання за грабіж у колонії, видурив у жінки 5 000 гривень“, – повідомили в поліції. 

Правоохоронці з’ясували, що чоловік натрапив у соціальних мережах на оголошення про розшук військовослужбовця за певну винагороду. Скориставшись нагодою, він повідомив дружині розшукуваного, що має інформацію про його місцеперебування. Крім того, за 10 000 гривень правопорушник пообіцяв визволити чоловіка з полону та вивезти його на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: У Києві затримали шахрая, який видурював у волонтерів гроші на пальне

У ході досудового розслідування працівники поліції встановили, що під час телефонної бесіди фігурант представився волонтером та сказав потерпілій, що допоможе їй лише після того, як жінка переведе половину зазначеної суми на банківську картку. Отримавши гроші, зловмисник перестав виходити на зв’язок із киянкою не виконавши обговорених домовленостей“, – уточнили в поліції.

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Санкція даної статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Досудове розслідування триває аби встановити усіх осіб причетних до вчинення протиправних дій.

Поліцейські столиці в черговий раз закликають громадян бути пильними при розмові з незнайомцями. Якщо ж Ви отримали підозрілий дзвінок, треба переконатися, чи дійсно в людини є наявні відомості про близьку особу, за порятунок якої у вас просять винагороду. І в жодному разі не передавайте та не надсилайте нікому гроші без підтвердження інформації“, – наголосили правоохоронці.

Читайте також: З’явилася нова шахрайська схема: розсилка посилок «Новою поштою» з куском мила

Останні новини