Уламки російських ракет пошкодили Свято-Миколаївський храм на Татарці

Автор: Ольга Даниленко
13:59 21.03

Сьогодні зранку росіяни завдали чергового терористичного ракетного удару по Києву. Через уламки ракет у кількох районах столиці зафіксовані руйнування. Зокрема, пошкоджено Свято-Миколаївський храм та каплиця у Шевченківському районі столиці.

Богослужіння у храмі Православної церкви України поки не відбуватимуться.

Про це повідомили представники храму.

Не гнівайтеся у Великий піст, а краще конвертуйте ваш гнів у донати на відбудову, ремонт храму та прилеглої території”, – закликали представники храму на своїй сторінці у Facebook.

Речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов та вірянин храму зазначив, що постраждалих нема.

У храм влучили уламки російської балістичної ракети. Розпʼяття посічене, ікони побиті склом, вікна і двері вибиті. Капличка поряд понищена. Біля храму – вирва. Святилище Господа Бога ми відбудуємо, але головне, що всі живі!”, – наголосив він на своїй сторінці у Facebook.

Також, через ракетну атаку росіян постраждав видатний будинок заводу “Укркабеля” на Татарці.

Читайте також: У школі №1 в Шевченківському районі відкрили штаб допомоги мешканцям, які постраждали від ракетної атаки РФ

Нагадаємо, цієї ночі після паузи у 44 дні росіяни знову завдали ракетний удар по Києву. Ворог застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95 та балістичні ракети з території РФ. Внаслідок падіння уламків ворожих цілей у кількох районах міста сталися руйнування та пожежі.

У Шевченківському районі загорілась квартира в житловому будинку, мешканців евакуювали. Також там спалахнули автівки на стоянці. У Подільському районі уламки ракети впали на територію підприємства, ще там зайнялася трансформаторна підстанція. А у Святошинському районі ударною хвилею вибило вікна у двох девʼятиповерхівках.

Київщина, так само як і столиця, опинилась під потужною ракетною атакою окупантів. Її наслідки відчули у трьох районах області. На жаль, не обійшлось без постраждалих.

Останні новини