Український гімнаст Верняєв пригрозив змінити громадянство. Готує ультиматум

Автор: Марія Супрун
23:55 12.09.2021

Олімпійський призер зі спортивної гімнастики Олег Верняєв, дискваліфікований від змагань на 4 роки через допінг, розраховує, що його вилучення скоротять і він візьме участь у наступній Олімпіаді. Але каже, що якщо Україна не забезпечить йому належних умов для підготовки, роздумує змінити громадянство.

Про це він заявив у коментарі «Суспільне.Спорт».

Гімнаст каже, що скасувати рішення про дискваліфікацію навряд чи можливо, але він сподівається на скорочення цього терміну хоча б на рік. Тоді у листопаді 2023 року він зміг би почати підготовку до Олімпіади-2024.

Причину ймовірної зміни громадянства Верняєв пояснив тим, що в Україні йому можуть не створити відповідні умови для роботи. І навіть готовий поставити жорсткий ультиматум федерації.

«Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать (термін дискваліфікації). Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, “сюсюкання не буде” — буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшем, мені готують усі умови, які потрібні, та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або ж відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати», — каже гімнаст.

Але додає, що наразі не розглядав жодних варіантів, за яку країну міг би виступати у майбутньому.

Наголошує, що йти зі збірної бажання не має і натякнув, що конфлікт у збірній має саме з деякими гімнастами.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що український олімпійський чемпіон з гімнастики Олег Верняєв не зможе поїхати на Олімпійські ігри в Токіо через допінг: його відсторонили від змагань на 4 роки.

Проте спортсмен своєї вини не визнає. Нині Верняєв подав апеляцію на рішення про дискваліфікацію, але Ігри-2020 у Токіо пропустив. Якщо рішення залишиться незмінним, він пропустить також наступну Олімпіаду: його дискваліфікація триває до листопада 2024 року.

Останні новини