“Українці чинитимуть опір”. Київ підтримав акцію SayNOtoPutin

Автор: Галина Ворона
17:57 09.01.2022

Напередодні переговорів міжнародних партнерів України з РФ українські патріоти вийшли на акцію #SayNOtoPutin/СкажиПутінуНІ більш ніж у 20 країнах світу та по багатьох містах, щоб закликати світову спільноту не піддаватись на маніпуляції міжнародного злочинця Путіна та не приймати його ультиматум. Цю акцію підтримала і українська столиця.

Захід проходив на Михайлівській площі – знаковому місці періоду Революції Гідності, без партійних прапорів.

Учасники акції “озброїлись” плакатами з надписами “SayNOtoPutin”, “СкажиПутіну_НІ на його ультиматум”, “Диктатор хоче силою відновити СРСР. Це треба зупинити”, “УкраїнціЧинитимутьОпір окупантам”, “Нічого про нас без нас” тощо.

За їхніми словами, 10 січня Путін хоче примусити Україну до капітуляції – саме для цього він тримає на нашому кордоні 100-тисячну орду.

Але компроміси з Путіним призведуть лише до нових війн та жертв, впевнені активісти, і сьогодні вони вийшли в центр столиці, щоб заявити, що українці не приймуть ультиматуми Кремля, і те саме закликали зробити Захід.

Як би не пройшли переговори, українці чинитимуть опір російським окупантам”, – попереджають учасники акції.

Неподалік Міністерства закордонних справ учасники розвернули велике полотно із закликом #SayNOtoPutin та залишили свої підписи на ньому. На акції виступали представники народів Казахстану, ерзя, кримські татари – ті, хто так само, як і українці зіткнувся з російською агресією.

Зокрема, акцію підтримав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Іскандер Барієв, український громадський діяч і дисидент єврейського походження Йосип Зісельс, українські кримськотатарські, азербайджанські, казахстанські, білоруські активісти, ветерани російсько-української війни тощо.

Путін – це злочинець, якого треба судити, а не домовлятися з ним. Світові лідери повинні розуміти, що українці не приймуть ультиматум Москви та чинитимуть опір російським окупантам”, – кажуть учасники акції.

Читайте також: Стартує флешмоб “УкраїнціЧинитимутьОпір”: Антоненко-Riffmaster вже показав кулак Путіну

Як відомо, 10 січня мають відбутися перемовини між Росією та Сполученими Штатами Америки. Перемовини, на переконання організаторів, будуть для України доленосними.

Останні новини