Україна продовжує втрачати найкращих: загинув випускник Могилянки Біжан Шаропов

Автор: Любава Лисичкіна
16:26 11.02.2023

Біжан був активним учасником Революції Гідності. У 2014-2015 роках воював у складі батальйону «Айдар». Після служби захистив кандидатську та почав викладати на кафедрі біології НаУКМА, читав курс із нейрофізіології. Завжди мав високий рейтинг серед студентів.

Як повідомляється, воїн був випускником програми «Біологія» НаУКМА, головою Ради молодих вчених Національної академії медичних наук України, науковим співробітником відділу нервово-м’язової фізіології Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця, співзасновником і головним біологом компанії «Українські генетичні технології».
Від початку повномасштабної війни повернувся до війська й воював у складі 11 ОРСП (окрема рота спеціального призначення) 112 бригади ТрО. Із квітня 2022 року вважався зниклим безвісти.
Біжан був непересічною особистістю, надзвичайно талановитим науковцем, сповненим ідей, щирим, активним, хоробрим, справжнім воїном, великим патріотом України.
«Вночі прийшла сумна звістка: Біжана більше нема з нами. Його не було ще з квітня, а в жовтні надії майже не лишилося, проте ми сподівалися до кінця…, — написала Оксана Маньковська, подруга й колега Біжана, також випускниця кафедри біології НаУКМА. — Війна з’їла його серед сотень інших, не буде спокою, поки не відплатимо за всіх».
Спільнота Києво-Могилянської Академії висловлює найглибші співчуття родині, друзям, колегам Біжана.
Допомогти мамі загиблого Героя – https://send.monobank.ua/jar/9kCozzEwjH
Нагадаємо, науковець Борис Черкас раніше працював в Інституті історії України, тепер – на фронті.

Останні новини