У World Economic Forum “віддали” княгиню Ольгу Росії – Петро Порошенко просить виправити помилку

Автор: Галина Ворона
09:29 11.03.2021

Впливова міжнародна організація "Світовий Економічний Форум" включила княгиню Ольгу до переліку шести жінок, що змінили світову історію. Та, на жаль, київську княгиню назвали російською правителькою та основоположницею сучасної Росії, а її чоловіка, Князя Ігоря, - Іваном. 

Про це розповів у соцмережах лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко.

До 8 березня шанований мною Світовий Економічний Форум опублікував перелік із шести жінок, що змінили світову історію. Почесно, що до цього списку увійшла і наша Княгиня Ольга, рівноапостольна свята, чию пам‘ять водночас шанують українські православна та католицька церкви. Уявіть моє обурення, коли я прочитав, що Світовий форум іменує нашу Княгиню російською правителькою та основоположницею сучасної Росії. А її чоловіка, Князя Ігоря, вирішили прозвати Іваном”, – ділиться Петро Порошенко. 

Він зауважив, що княгиня Ольга справді була визначною правителькою, що підкорила бунтівні племена, здійснила першу державну реформу та започаткувала міцні дипломатичні зв‘язки із Західною Європою.

От тільки Русь зі столицею в Києві існувала на території сучасних України, Білорусі та Росії, а тому Княгиня Ольга ніяк не може вважатись прародителькою Російської Федерації, адже Московське Князівство було засноване лише через понад 300 років після її смерті”, – нагадує лідер “Євросолідарності”.

За його словами, Росія звикла нав‘язувати світові брехню — своє альтернативне бачення історії та імперські наративи, і ми щодня стаємо свідками того, “наскільки важливим є захист не лише інформаційного простору, але й власної культурної спадщини, коли елементами ворожої пропаганди можуть стати навіть авторитетні міжнародні інституції”.

Петро Порошенко попросив команду World Economic Forum негайно виправити помилки у описі однієї з найвідоміших жінок в Українській історії та ретельніше перевіряти свої джерела.

Читайте також: “Сучасна жінка – це як про розум, так і про стійкість і силу”, – Порошенко

Останні новини