У столиці накрили кілька фальшивих обмінників (ФОТО, ВІДЕО)

Автор: Тетяна Сененко
14:59 27.04.2021

Столичні правоохоронці викрили злочинну групу осіб, яка спеціалізувалася на шахрайстві з обміном валют. Затримано організовану групу осіб, яка обґрунтовано підозрюється у шахрайстві з обміном іноземної валюти в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Між зловмисниками були розподілені ролі. Зокрема двоє з них займалися організаційними питаннями – орендою приміщень та облаштуванням їх під пункти обміну валют. Ще один із фігурантів виконував роль касира, а інший – охоронця. Коли клієнти передавали гроші для обміну, касир виходив через чорний вихід зі спільниками тікав з місця злочину

Шахраїв поліцейські затримали під час вчинення злочину на вулиці Шовковичній у Печерському районі столиці, де у фіктивному обміннику подільники заволоділи грошима киянина у сумі $68,4 тис.

Правоохоронці встановили причетність затриманих до ряду аналогічних злочинів на території столиці. Вирішується витання щодо оголошення фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До слова, за вихідні, що минули, онлайн-шахраї заробили на довірливих власниках банківських карток понад 129 тисяч гривень. Усі, хто потерпів від нахабних ділків, проігнорували елементарне правило – не повідомляти жодних даних по телефону людям, котрі представляються працівниками банку.

Останні новини