У столичній підземці встановлять захист від росіян та блекауту – уже відомі виконавці робіт

Автор: Оксана Тупальська
16:53 18.04

Приблизно під осінь у метро Києва встановлять техніку, яка дозволить живити пристрої зв'язку та лампи у випадку зникнення централізованого електропостачання. За результатами електронних торгів замовлення вже зробили у болгарської компанії.

КП «Київський метрополітен» уклало угоду з компанією «S END S Engineering» EOOD. Вартість техніки 6,5 млн євро. 

Поставити до української столиці комплект – стійку гарантованого електроживлення пристроїв зв’язку SENDAP.04b/A.MI-2 rev мають до серпня. Відтак, на осінній сезон найбільш ймовірно підземка матиме нове обладнання. 

Стійки призначені для забезпечення електроживленням при номінальному навантаженні та захисту при струмових перевантаженнях пристроїв зв’язку, радіозв’язку та гучномовного оповіщення в приміщеннях кросових зв’язку та радіовузлах станцій і об’єктів метро”, – деталізують “Наші гроші”. 

Комплект, який готові поставити з Болгарії містить 30 стійок безперебійного зв’язку. Вони потрібні, оскільки час від часу через російські обстріли знеструмлюються кабельні лінії електроживлення підстанцій, кажуть у підземці:

У разі надзвичайної ситуації, а саме повного знеструмлення станцій метро від зовнішнього електроживлення, для належної роботи станцій метро як укриттів необхідне автономне електроживлення від дизельних генераторів та стійок гарантованого електроживлення.

КП “Київський метрополітен” у 2023 році уже замовляло обладнання у «S END S Engineering» EOOD за 5,35 млн євро, а у грудні 2022 року за 4 млн євро. 

Раніше “ВК” розповідав, що під час ревізії комунального підприємства «Київський метрополітен» Державна аудиторська служба України виявила порушень та збитків на понад 200 млн грн.

    Останні новини