У столичній лікарні провели родинну трансплантацію захиснику, для якого донором стала мама

21:42 25.04

Сергій – артилерист, коли почалися проблеми з тиском, списував це на особливості своєї військової справи. Але потім почали набрякати ноги, і все помітніше і сильніше. Врешті, Сергія госпіталізували.

Про це ідеться у повідомленні Українського центру трансплант-координації.
До війни Сергій працював прохідником на одній з криворізьких шахт і ніколи не скаржився на здоров’я. У перші дні 22-го він пішов добровольцем, воював на Херсонщині, під Бахмутом і Соледаром.Коли госпіталізували то виявили хронічну ниркову недостатність: одна нирка була повністю виключена з процесу, інша ледь працювала, а рівень креатиніну просто зашкалював.
Лікарі констатували: потрібен гемодіаліз і трансплантація. Можна стати у лист очікування на орган від померлого донора або провести пересадку нирки від когось з родини. Донором для захисника, після відповідного обстеження, змогла стати його мама пані Надія, а трансплантацію провела команда “Київської міської клінічної лікарні 1”. Пересаджена нирка запрацювала на операційному столі, а вже за тиждень Сергій і його мама повернулися додому.
Наразі чоловік відновлює сили, постійно підтримує контакт зі своїми побратимами і мріє знайти для себе справу, аби бути їм корисним.
Варто зауважити, що Київська міська клінічна лікарня №1, де провели трансплантацію захиснику, ввійшла в п’ятірку закладів, які у першому кварталі нинішнього року провели найбільше трансплантацій в країні. За досить короткий термін лікарня сформувала трансплант-команду, яка проводить мультиорганні пересадки.
Цьогоріч медики лікарні провели уже 15 трансплантацій – пересадили 10 нирок, 2 печінки і 3 серця. Всього з 2021 року командою закладу проведено 81 органну пересадку.
До слова, кохання, одруження в лікарні, трансплантація: в Інституті серця врятували офіцера Нацгвардії.

Останні новини