У соцмережі з’явилися фото як “московські попи” захоплюють заповідник “Феофанія”

21:29 16.03.2021

Пантелеймонівський монастир РПЦ обгороджує парканом парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Феофанія», що у Голосієвському районі міста.

Про це повідомив у Facebook Дмитро Шинкарук.
“Це вже не перша спроба п’ятої колони Кремля загарбати собі шматок заповідника, але оскільки попередні рази їм все сходило з рук, то і зараз вони зупинятися не збираються. Якщо не зупинити цих «господарників», то вони і далі прибиратимуть заповідні землі до рук”, – написав користувач соцмережі і додав фото.
За словами Шинкарука, значний відрізок парку вже огородили.
Як відомо, парк входить до складу природно – заповідного фонду України, який є складовою частиною світової системи природних територій та об`єктів, що перебувають під особливою охороною. Опікується цими землями державна установа ДУ «Інститут еволюційної екології НАН України». На території парку розташований Свято-Пантелеймонівський  Собор – храм Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря.
До слова, 27 грудня 2020 року радник голови ДЕІ Андрій Немировський повідомив, що на території Академії Наук було вирубано яблуневий сад площею декілька гектарів та завезено техніку для будівництва. Із викладеного відео та картографічних матеріалів випливає, що йдеться про дві земельні ділянки у Феофанії, що в Голосіївському районі Києва.

Останні новини