У Переяславі з’явився свій Хатіко: щодня пробігає понад 70 кілометрів за рейсовим автобусом

18:45 11.01

Влітку 2023 року на будівельному майданчику в Переяславі приблудився пес. У собаки були глибокі гнійні рани на шиї, які він отримав, заплутавшись у колючому дроті. Чуйні робітники обробили рани і вилікували собаку.

Про зворушливу історію собаки розповіли на офіційній сторінці зоозахисної організації URSA у Фейсбук.

Робітники почали підгодовувати пса, і він провів із ними пліч-о-пліч усе літо. Восени роботи на об’єктах було завершено, і бригада робітників поїхала, залишивши собаку одного у великому місті.

Після цього пес почав щодня вранці приходити на зупинку рейсового автобуса №35, що курсує з одного кінця міста на інший, і бігти за ним від кінцевої до кінцевої зупинки. Таким чином, віддана тварина пробігає щодня близько 70 кілометрів практично не зупиняючись і намагається відшукати своїх рятівників.

На кожній зупинці собака вдивляється в пасажирів, гавкає і біжить далі, до наступної зупинки. І так щодня, з ранку до вечора, він пробігає ~70 км, майже не зупиняючись,  розповіли зоозахисники.

За відданість і наполегливість місцеві прозвали собаку Хатіко.  Якось місцевим волонтерам вдалося спіймати Хатіко, щоб забрати до притулку, але той почав гавкати і скиглити, а потім вирвався і побіг на те саме місце.

Тоді стало зрозуміло, що з огляду на його психологічну травму та прив’язку до місця, подібна різка зміна обстановки може лише нашкодити, говорять волонтери.

 Тварині, на даний момент, намагаються знайти будинок та люблячих господарів. Якщо ви готові взяти на себе відповідальність за такого вірного пса, який шукає справжніх люблячих господарів з відкритими серцями, то можете написати в особисті повідомлення волонтерам організації URSA за посиланням.

Відомо,  лебеді на воді чи на кризі не завжди потребують допомоги: зоозахисники пояснили, коли слід бити на сполох.

Останні новини