У Печерському районі відкрили оновлену музичну школу (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
19:14 01.12.2021

У Печерському районі після капітального ремонту відкрито оновлену музичну школу імені Д. Д. Шостаковича.

Про це повідомила депутатка Київради, перша заступниця голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Алла Шлапак.

«З моменту створення проєкту ремонту у 2017 році було реалізовано укріплення фундаменту будівлі та відновлено дренажну систему, відремонтовано стелю та підлогу, облаштовано нові двері та вікна, проведено електромонтажні та сантехнічні роботи, встановлено опалювальну систему. Крім того, інтер’єр школи прикрасили зображенням Дмитра Шостаковича та його незмінного атрибута – окулярів», – зазначила Шлапак.

Наразі у школі навчається близько 370 учнів та працює 67  співробітників. Разом із класичними формами навчання викладачі впроваджують нові сучасні напрямки. За роки існування навчальний заклад випустив 4,5 тисячі музикантів.

Щорічно учні школи стають лауреатами міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів юних виконавців та композиторів.

Фото: Олександр Кольцов

Нагадаємо, навчальний заклад було відкрито у 1945 році. З 1976 року школі присвоєно ім’я композитора Дмитра Шостаковича. Тут навчаються з фаху: фортепіано, скрипка, арфа, бандура, баян, акордеон, гітара, домра, труба, кларнет, саксофон, корнет, тромбон, флейта, сопілка, академічний вокал, є клас композиції.

Як повідомлялося, британський музикант Стівен Рідлі “запалював” у парку Шевченка просто неба.

Останні новини