У парку на Солом’янці видаляють дерева, уражені небезпечним шкідником

Автор: Галина Ворона
17:19 02.02

На території Солом’янського ландшафтного парку вирубують дерева через небезпечного шкідника, якого у Києві ще не було, - вузькозлатку ясеневу смарагдову. Його виявили у парку восени 2023 року.

Про це розповіли в КП УЗН Солом’янського району.

За словами озеленювачів, вузькозлатка ясенева смарагдов відноситься до групи агресивних стовбурових шкідників, здатних заселяти живі, неослаблені дерева, що неминуче приводить їх до загибелі.

Як кажуть комунальники, шкідливість вузькозлатки ясеневої смарагдової загрозливо велика. Традиційні хімічні методи захисту не дають необхідного результату і не дозволяють зупинити подальше поширення шкідника.

Єдиним способом знищення златки на даний момент залишається вирубка і знищення уражених дерев.

Видалення дерев на території Ландшафтного парку є фітосанітарним заходом з локалізації та ліквідації вогнища карантинного організму. Нам дійсно шкода кожне дерево, але якщо не виконати ці роботи зараз, масштаби ураження будуть тільки збільшуватися“, – пояснюють в КП УЗН.

Читайте також: У Ботсаду Гришка знищили дерево, висаджене на честь полеглого захисника 

Нагадаємо, восени 2023 року було виявлено ураження дерев Ландшафтного парку по вул. Соломʼянській вузькозлаткою ясеневою смарагдовою, в звʼязку з чим на території парку ввели карантин.

Останні новини