У людей забирають машини: власники “євроблях” можуть потрапити в пастку

Автор: Любава Лисичкіна
20:49 04.08.2021

Автомобілі на європейській реєстрації почали конфісковувати просто на митних постах.

Про таку ситуацію розповів юрист організації «АвтоЄвроСила» Іван Казачук.

«Часто отримуємо дзвінки про те, що у людей забирають машини. Це пов’язано з тим, що автомобілі знаходяться в режимі тимчасового ввезення і “верблюди” (ті, хто завіз такі авто) мають штрафи на 170 тисяч грн або постанови про конфіскацію транспортного засобу. Недосвідчені митні брокери перед заїздом в зону митного контролю не перевіряють такі авто на предмет наявності таких штрафів», – наголосив Козачук.

Юрист порадив: перед тим як заганяти авто в зону митного контролю, обов’язково потрібно перевірити авто за всіма можливими (митним, поліцейським, судовим, міжнародним тощо) базами. Потрібно знати, хто і коли завозив авто, через який пункт – останнє теж важливо, оскільки авто з РФ зараз не розмитнюють.

Наостанок юрист зазначив, що брокер, який проводить митне оформлення, не тільки може підвести клієнта під штраф, а й сам може на нього нарватися. 

Нагадаємо, 15  квітня Рада схвалила розмитнення “євроблях”. За новим законом, в новій схемі митного оформлення  не враховується вартість ввезеної автівки. Натомість, там є  тип, об’єм  двигуна та рік випуску авто. Вартість розмитнення автомобілів тепер не перевищуватиме тисячу євро.

До 270 днів збільшується строк дії спрощення розмитнення автомобілів для учасників бойових дій.

    Останні новини