У Києві завершився ЛГБТ-марш: поліція та організатори не можуть порахувати учасників

Автор: Тетяна Сененко
14:19 19.09.2021

Сьогодні, 19 вересня, в Києві у Марші рівності-2021 на захист прав ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали та трансгендери), який був організований громадською організацією KyivPride, взяли участь, за різними даними, від 2,5 тисяч осіб до 7 тис.

Одна з організаторів Маршу – директор ГО “КиївПрайд” Ленні Емсон – заявила про 7 тис. учасників.

“Це вже 10-й ювіленйний “Київпрайд”. Він пройшов успішно і спокійно. Ніяких провокацій, окрім тієї жінки, яка лягла на дорогу і намагалася перешкодити руху колони, не було. Поліція спрацювала прекрасно. Ми їй за те дуже дякуємо. За нашими підрахунками, прийшло близько 7 тисяч людей“, – сказала Емсон.

Також вона додала, що в марші взяли участь представники посольств Канади, Німеччини, США.

Серед вимог Маршу рівності – введення в дію законодавства щодо злочинів на ґрунті нетерпимості до ЛГБТ+ та інших груп. Основний запит цього року – реформи, зміни, безпека та свобода для українців та українок.

Водночас у парку Шевченка зібралися близько 200 противників проведення маршу.

«Ми прийшли для того, щоб здійснити контроверсійну акцію, показати суспільству, що та ідеологія антисуспільна, згубна, яка нав’язується зараз Україні, дуже небезпечна з багатьох причин», – розповів голова об’єднання «Християнський фронт» Ігор Плохой.

За його словами, протест проти Маршу рівності стартував ще в суботу, 18 вересня. Окрім «Християнського фронту», участь у заході беруть організації «Всі разом», «Правий сектор», «Традиція і порядок» та інші.

За маршрутом ходи чергують правоохоронці, які перекрили частину вулиць Володимирської, Богдана Хмельницького, Лисенка та бульвару Шевченка.

Також у районі проведення ходи перебуває велика кількість поліцейських автівок та автозаків. Організатори акції також облаштували танцювальну платформу.

«Мені здається, що люди ко кінця не розуміють, навіщо це все. Що люди вважають, що це – якась пропаганда або ще щось.Це не так. Всі люди повинні мати права, якщо вони – громадяни цієї країни», – зазначила у коментарі травесті-діва Ірен.

До акції також долучились співробітники посольств Швеції, Канади та інших країн.

До слова, на противагу Київправду у центрі столиці зібралась іще одна акція. Це була акція противників Маршу Рівності. Колону противників поліція зупинила в районі парку Шевченка.

Останні новини