У Києві судитимуть лікаря-акушера за смерть немовляти

17:38 19.09.2022

Ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно лікаря-акушера-гінеколога однієї з приватних клінік, який під час проведення пологів неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть новонародженої дитини.

Про це 19 вересня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Як раніше писав “ВК“, трагедія сталася у травні 2020 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час ведення пологів 32-річної породіллі лікар-акушер-гінеколог здійснив неправильну оцінку даних КТГ-моніторингу плода та несвоєчасно прийняв рішення про проведення операції кесаревого розтину. Внаслідок чого новонароджена дитина отримала незворотні зміни у центральній нервовій системі, від яких померла через 55 днів“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що висновком комплексної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв’язок між діями медика та смертю немовляти.

Дії лікаря кваліфіковано за ч. 2 ст. 140 КК України – неналежне виконання своїх професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому. Тепер медику загрожує покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Шантаж на ще не народжених дітях. Киянин розповів про хабарі в Інституті педіатрії, акушерства і гінекології

Останні новини