У Києві 10-місячне немовля ледь не загинуло через підгорілу каструлю (ФОТО)

12:25 25.07.2022

Протягом минулої доби в Києві сталися два інциденти, пов'язані з необережністю людей під час приготування їжі. Обидва випадки цілком могли закінчитися трагічно, а в одному з них могло загинути немовля.

Причиною інцидентів стали забуті на плитах каструлі, повідомив пресцентр столичного управління ДСНС.

Перший випадок стався близько 13.00 години. Пересічні громадяни повідомили, що з вікна квартири на Харківському шосе, 13 видно дим.

На місце оперативно прибувають рятувальники та встановлюють, що чолов’яга вирішив подрімати, геть забувши про те, що м’ясо за рецептом вже не тушиться, а підсмажується у деко. Звісно, чоловіка відразу було евакуйовано на свіже повітря та передано медикам. Обід потрапив у смітник, а господар квартири – у лікарню, з попереднім діагнозом «отруєння продуктами горіння» та ознаками наркотичного сп’яніння“, – повідомили в ГУ ДСНС Києва.

Другий випадок міг стати ще трагічнішим, зазначають рятувальники. О 16:25 до надзвичайників надійшло повідомлення про їдкий запах гарі у під’їзді багатоповерхівки по вул. Будівельників, 11 у Дніпровському районі Києва.

Представники Національної поліції вже вибили двері помешкання, де знаходились 10-місячна дитини та її батько. Вогнеборці ж відразу перекрили подачу газу та загасили вже згорілу каструлю. На місце виклику прибула і мати, яка відразу винесла дитя з помешкання та передала службі 103, адже дитинка дуже надихалась їдкого диму. Їх відразу було госпіталізовано до лікарні Охматдит. На превеликий жаль, батько дитини так остаточно і не зрозумів, що відбувається, і прокинувся лише коли у квартирі були рятувальники й поліціанти“, – йдеться у повідомленні.

Як писав “ВК“, під час опрацювання виклику столичні патрульні виявили неналежні умови догляду за неповнолітніми дітьми. У квартирі, окрім трьох дітей, перебували дві жінки з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Молода мати п’яною заснула на тримісячному немовляті.

Дивіться також: Рятувальники показали ліквідацію пожежі в адмінбудівлі поблизу “Видубичів”

Останні новини