У КМДА пояснили, чому відмовляються демонтувати Арку Свободи

Автор: Галина Ворона
14:59 25.04

Столична влада не демонтуватиме Арку Свободи українського народу, яка донедавна називалась на честь дружби народів,

Про це заявили у Департаменті культури КМДА.

Таке рішення  пояснюють тим, що Арка є візитівкою столиц – мовляв, її сенс переосмислено, а простір біля неї отримає нову концепцію.

У Департаменті нагадали, що після початку повномасштабного вторгнення Київрада ухвалила рішення про перейменування арки Дружби народів  на арку Свободи українського народу та демонтували у квітні того ж року радянську скульптуру двох робітників – символ возз’єднання України та росії.

Після фахового вивчення та консультацій із громадськістю робоча група КМДА з вивчення питань щодо усунення пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою росії та срср, з публічного простору міста Києва 19 січня цього року прийняла рішення про збереження арки Свободи українського народу”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, кажуть у Департаменті витрата значних коштів з міського бюджету на демонтаж арки “Свободи українського народу” не є сьогодні найнагальнішим питанням адже під час воєнного стану місто насамперед спрямовує фінанси на допомогу Збройним силам України, безперебійне функціонування бюджетної сфери та вирішення життєво важливих потреб столичних мешканців.

Читайте також: Замість знесення – перебудова: колишня Арка дружби народів може стати меккою для туристів та історичною книгою

Нагадаємо, нещодавно Мінкульт повідомив, що Арка дружби народів втратила статус пам’ятки історії і тепер немає перешкод для її демонтажу.

Останні новини