У Бучі відкрили станцію з переробки будівельних відходів

Автор: Галина Ворона
03:53 19.04

У Бучі відкрили інноваційний майданчик для переробки будівельних відходів, що накопичились внаслідок руйнувань росіянами під час окупації.

Про це повідомляє Бучанська міська рада.

На станції будуть подрібнювати та сортувати відходи за фракціями, а кінцевий продукт — перепрофілювати для потреб громади.

Як зазначається, майданчик у Бучі – один з перших в Україні стійких і повноцінних об’єктів із переробки сміття такого виду. На відкриття майданчика завітав Петер Вагнер — Голова Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії.

За підрахунками місцевої влади, у громаді залишилося близько 75 тисяч кубометрів будівельних відходів після демонтажу зруйнованих об’єктів. Відтепер утилізацією та переробкою цих відходів займатиметься КП “Бучасервіс”.

Цей проєкт – важливий крок у відновленні та мінімізації впливу шкідливих речовин на довкілля, кажуть в місцевій адміністрації.

Майже все обладнання для роботи майданчика надала UNDP Ukraine. Проєкт реалізовано спільними зусиллями Бучанської міськради, Програми розвитку ООН та за підтримки ЄС.

Читайте також: Громади Київщини отримають десятки спецмашин від уряду Японії та ЄС 

Нагадаємо, корейська компанія допоможе добудувати садочок у Бучі, який був пошкоджений під час окупації міста.

Останні новини