Тижні війни, тривог, сирен. Дієтолог розкрила рецепт еліксиру молодості для мозку

Автор: Любава Лисичкіна
23:43 20.05.2022

Мозок -- це орган, який дає нам змогу повноцінно проживати своє життя. Яким би воно не було в даний момент. Дає змогу радіти і плакати, відчувати біль і любити.

Про те, що  мозок, як головний “диригент” всього організму, дуже чутливий не лише до психоемоційних змін, але і до їжі, розповіла київська дієтологиня Оксана Скиталінська.
Вона нагадала, що тривога,  читання новин та машинальне харчування так чи інакше впливають на  тіло. А  солодки напої та печива, шоколадки, які зараз люди  поглинають  у значно більших кількостях, підвищують запальний фон, на якому легко відбуваються інші порушення.
Скиталінська говорить, що регулярне споживання дикорослої, свіжої зелені, ягід, які мають стійке забарвлення, є невід’ємною частиною надзвичайно корисного лікувально-профілактичного харчування. В цих продуктах міститься багато вітаміну С у природній, L-формі, яка вірзузу включається в обмін речовин, мінералів, антиоксидантів.
Багато наукових досліджень виявили, що чорниця, журавлина, ожина, вишня, полуниця, свіжа зелень петрушки, шпинату можуть послабити або навіть попередити когнітивні розлади.
“А ще – ми істоти соціальні. Частина нашого мозку )лімбічна) відповідає за любов та стосунки. Люди, які відчувають особливу підтримку, є більш здоровішими та живуть довше. Тому, якщо Ви хоча б раз в день з’їсте жменьку ягід і жменьку свіжої зелені, Ви зробите велику послугу для Вашого прекрасного мозку”, – розкриває рецепт молодості дієтологиня.
До слова, в КМДА підрахували, скільки дітей народилося під час війни.

Останні новини