Турборежим – це міф? Рада за рік прийняла менше законів, ніж попередники

15:20 02.09.2020

В перший рік роботи народні депутати IX скликання прийняли 264 закони, депутати VIII скликання – 330. Таким чином, показники законодавчої продуктивності роботи депутатів попереднього скликання є вищими.

Кількість прийнятих законів за перший рік роботи народними депутатами VIII та IX скликань порівняв Комітет виборців України.

За даними КВУ, для Ради VIII скликання перший рік роботи – це період  із 27 листопада 2014 по 27 листопада 2015 року, для Ради IX скликання – із 29 серпня 2019 по 29 серпня 2020 року.

За даними КВУ, депутати 8 скликання також зареєстрували більше законопроектів: 4,8 тис. проти 3,4 тис. у депутатів 9 скликання. Абсолютну більшість проектів зареєстрував уряд.

У депутатів обох скликань майже однакова кількість проведених пленарних засідань: 122 у депутатів 8 скликання та 117 у депутатів 9 скликання.

За словами голови КВУ Олексія Кошеля, пандемія і перебування Верховної Ради фактично на карантині не має жодного відношення до низьких показників роботи. Кількість пленарних засідань цього парламенту і попереднього фактично однакові.

Єдине пояснення – турборежим виявився широко розрекламованим міфом”, – додав представник КВУ.

Нагадаємо, раніше у КВУ підрахували, що 8 народних депутатів проігнорували за рік 90% голосувань (СПИСОК) та розповіли, як президент України Володимир Зеленський агітує за “Слугу народу” під час робочих поїздок Україною.

Останні новини