“Мистецькому Арсеналу” встановили захмарні тарифи на тепло

Автор: Володимир Хлєбников
17:59 11.02.2022

Національний культурно-мистецький комплекс "Мистецький Арсенал" отримав у січні рахунок за тепло, який у п'ять, а то і в шість разів вищий, ніж торік.

Про це повідомила генеральна директорка “Мистецького Арсеналу” Олеся Островська.

Свій невеличкий допис у Facebook вона назвала “Про культуру та енергетичну безпеку”.

Рахунок за тепло в січні для “Арсеналу” – це десь понад 2/3 всіх річних асигнувань на комуналку. І разів у 5-6 більше, ніж рік тому. Так що, тримайте за нас кулаки“, – написала вона.

Під дописом стрімко почали з’являтися коментарі. З’ясувалося, що аналогічна ситуація відбувається й в інших культурних закладах. Так, директор і художній керівник Театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра Станіслав Жирков написав: “Та сама історія“.

За словами, Островської, наступний проєкт “Мистецького Арсеналу” тепер слід очікувати не раніше травня.

Своєю чергою художниця Лідія Борисенко нагадала плачевну ситуацію, яка склалася в Києві із художніми майстернями: “Художникам в майстернях теж в 4-5 разів підняли. Вже другий раз мітинги під Кабміном“.

Читайте також: Таксистів, дизайнерів, фотографів і художників пропонують обкласти податками

До дискусії долучилася колишня заступниця міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко: “Була свідком того, як раніше кейс “Арсеналу” обговорювався. Не впевнена, що зможу допомогти, але спробую повернутися до тієї розмови“.

Як писав “ВК”, 9 лютого столичні митці провели акцію протесту під будівлею Кабміну з вимогою скасувати “ганебне рішення” про підвищення тарифів на опалення в майстернях.

Останні новини