Трамваю до “Палацу спорту” бути. Київ на крок наблизився до будівництва нової лінії

Автор: Галина Ворона
13:54 05.05.2021

Столиця зробила перші важливі кроки для продовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до станції метро "Палац спорту" - оголошено відкриті торги на розробку проєктної документації будівництва трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро "Палац спорту" із заїздом на Вокзальну площу. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 20 травня.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

За його словами, запуск нової трамвайної лінії оптимізує транспортні маршрути Києва. Зокрема, буде розвантажена Святошинсько-Броварська гілка метрополітену, особливо станції метро “Вокзальна”, “Політехнічний інститут”, пересадочні вузли підземки “Золоті Ворота – Театральна”  та “Хрещатик – Майдан Незалежності”.

Інший важливий аспект – зручність у користуванні громадським транспортом для мешканців мікрорайонів Борщагівка і Відрадний. У докарантинний період Борщагівський швидкісний трамвай перевозив близько 165 тис. пасажирів на добу. Завдяки продовженню трамвайної лінії люди отримають комфортне, без пересадки, сполучення з центральною частиною столиці. Це буде гарна альтернатива маршрутним таксі, приватному автомобільному транспорту та сприятиме покращенню екологічної ситуації в центрі Києва”, – зауважив Олександр Густєлєв.

Він додав, що трамвайні колії для цієї лінії будуватимуть з використанням сучасних технологій, завдяки чому трамваї курсуватимуть майже без шуму і вібрацій.

Крім того, у рамках будівництва перевлаштують інженерні комунікації, реконструюють існуючу та побудують нову контактні мережі, влаштують новий дорожній одяг, сучасне зовнішнє освітлення, велоінфраструктуру тощо. Також будуть облаштовані нові посадочні павільйони з інтерактивними інформаційними табло, а у трамваях встановлено спеціальне обладнання для маломобільних громадян, пристрої GPS, відеонагляду, безготівкової сплати вартості проїзду.

Розробка проєктних пропозицій проводитиметься за рахунок місцевого бюджету. А безпосередньо будівництво трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро “Палац спорту” фінансуватиметься за кошти Світового банку. Співпраця з міжнародними партнерами дає змогу Києву реалізовувати важливі для міста проєкти”, – наголосив Олександр Густєлєв.

Читайте також: На Троєщині облаштували “оксамитовий шлях” для трамваїв – коли вони відновлять роботу 

Нагадаємо, у столиці планують закрити Борщагівську лінію швидкісного трамвая з 1 червня по 15 серпня 2021 року.

Останні новини