Томографію для богатиря здійснили в дитячій лікарні: 250-кілограмовому чоловіку відмовляли через вагу

Автор: Любава Лисичкіна
23:19 25.04

Після того, як Микола перехворів на COVID, почав різко набирати вагу, яку так і не вдалося зменшити. Ніде в медичних установах України не роблять такі дослідження через обмеження максимальної ваги пацієнта, яку може витримати стіл на апаратах КТ та МРТ. І хоча є ті, які витримують вагу до 300 кг, лікарі побоювалися випробувати можливості столу.

В Охматдиті провели компʼютерну томографію голови військовому.
Ще у 2015 році, після вторгнення російських військ на територію України, Микола пішов захищати нас на сході. З початку повномасштабної війни він продовжив боронити країну й робить це до сьогодні в 72-ій окремій механізованій бригаді. З тих пір має друге імʼя – позивний «Канада».
За цей час здолав багато випробувань, одне з яких вагомо вплинуло на стан здоров’я чоловіка. Після того, як Микола перехворів на COVID, почав різко набирати вагу, яку так і не вдалося зменшити. Зараз чоловік важить близько 250 кг.
У вересні 2023 року військовослужбовця стали турбувати запаморочення, порушення сприйняття власного тіла у просторі, слабкість, втрата свідомості. Після чергового зомління побратими Миколи направили його до лікарні. Тоді стало зрозуміло, що для подальшого виконання військового обов’язку та несення якісної військової служби, необхідно встановити діагноз та розпочати необхідну терапію. Першим, що треба було зробити в цьому випадку, – пройти компʼютерну томографію голови.
Через значну вагу Миколи виникли труднощі у проведенні потрібних обстежень.  Згодом на своїй сторінці у фейсбуці Микола написав: «Надії на встановлення остаточного діагнозу вже не було».
Однак вже за декілька днів військовослужбовець опинився в Центрі Радіології НДСЛ Охматдит, де  спеціалісти змогли провести якісне КТ-дослідження. Для цього змайстрували свій механізм – використали звичайну каталку та портативний КТ CereTom, що застосовується для важких реанімаційних пацієнтів.
«Змонтували то всьо, випробували, підлаштували під мене і вперед-вперед, як кажуть військові. Пару хвилин напівклаустрофобних мучєній і все зроблено. Пару хвилин процесу, але ж скільки до того підготовки, підлаштувань, скільки людей задіяно щоб просто просвітити Канадійський МОЗОК!
Чисто! Видихай, Канада. Без пухлин і бодай якихось натяків на то. Як камінь з душі», – зазначає далі у своєму дописі у фейсбуці Микола.
До слова, в Інституті серця врятували офіцера Нацгвардії.

Останні новини