Тепер ні золота, ні люстр: держдачу Зеленського відремонтували

17:28 24.12.2020

Державну дачу, у яку переїхав президент Володимир Зеленський з сім'єю, відремонтували: позолоту - збили, люстри - познімали, стіни - перефарбували.

Про це розповіла в інтерв’ю виданню «Новий час» перша леді України Олена Зеленська.

Ми зняли ці люстри. Більше скажу: в деякі приміщення ми навіть не заходимо. Це величезний будинок, нашій сім’ї не потрібен такий великий. Збили золото, пофарбували [стіни] в сірий колір», – розповіла дружина президента.

За її словами, спочатку вони не хотіли переїжджати, але згодом служба охорони переконала їх заселитися на держдачу, оскільки в багатоквартирному будинку їм було б складно виконувати свої обов’язки.

Читайте також: Держдача – “просто готель”. Зеленський шукає нове “сімейне гніздечко”

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський користується державною дачею на території резиденції “Конча-Заспа” Державного управління справами, хоча до свого президентства засуджував політиків, які користуються державними пільгами та привілеями за рахунок бюджету та стверджував, що державні резиденції треба “віддати дітям під табори”. За утримання цього помешкання українці платять близько 3,5 мільйонів гривень в рік.

Водночас сімейство Зеленського, згідно з декларацією, володіє 5 квартирами у Києві, розкішною віллою в Італії, апартаментами у Великобританії, у тому числі квартирою у Криму і 5 готельними номерами у Грузії. 

Останні новини