Татова майстерня, майстер-класи, фотовиставка, концерт. Як Київ відсвяткував День матері

Автор: Галина Ворона
16:26 10.05.2021

У Парку партизанської слави до Дня матері сьогодні влаштували загальноміське свято "Щасливі родини – скарб країни". Тож батьки і діти сьогодні мали можливість весело провести сімейне дозвілля, відпочиваючи та навчаючись новому.

На початку святкового концерту усіх матерів із святом привітала заступник голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда.

Вона дякувала усім жінкам за ніжний прояв турботи і уваги до кожної дитини, за мудрість і терпіння, за працю й неймовірні старання, за душевне тепло і спокій, за найвищу материнську любов.

У місті проживає близько 15 тисяч багатодітних дітей і майже 700 матерів-героїнь. Буквально вчора 15 мам отримали звання “Мати-героїня”. Але для мене кожна мама, незалежно від того, скільки в неї дітей, уже є героїнею. Всю свою любов, всю свою ласку вона вкладає в дитину. А родина, яка допомагає матері, повинна бути міцною. Особливо нині, коли ми переживаємо війну на сході України. Бо будь-яка держава, перш за все, починається з людей, і запорука міцної держави – це міцна родина. І такі заходи допомагають зміцнити сім’ї та пропагувати відповідальне і рівноправне батьківство”, – сказала Марина Хонда.

Під час свята цього присутнім матерям, дружинам і матерям воїнів АТО, родинам, які прожили у шлюбі понад 40 років, прийомним матерям і багатодітним жінкам вручили подяки й квіти від міської влади.

На творчих майданчиках діти і батьки брали участь у різноманітних майстер-класах, які проводили керівники гуртків клубів за місцем проживання і представники громадських організацій.

Для учасників свята організували концертну програму за участю обдарованих дітей, сімей та творчих колективів міста, а також творчу локацію “Таткова майстерня”, фотовиставку “Міцні родини столиці” та консультативний майданчик із питань відповідального батьківства, усиновлення та різних форм сімейного виховання.

Окрім цього, діти та вихователі з дитячих будинків сімейного типу Києва взяли участь у сімейному квесті “Сімейні пригоди: відпочинемо разом!”.

Читайте також: Свято найдорожчих. В Україні святкують День матері

Нагадаємо, у Маріїнському парку відкрили пам’ятник мамам – величезний валун віком 1,8 млрд років. 

Останні новини