Таки випросив. Вірастюка зробили народним депутатом

Автор: Тетяна Сененко
20:49 19.05.2021

Центральна виборча комісія (ЦВК) України склала новий протокол щодо виборів народного депутата на 87 окрузі в Івано-Франківській області. Згідно зі встановленими результатами, переможцем залишається кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк.

Відповідне рішення прийнято на засіданні ЦВК.

«Враховуючи рішення судів і позицію Великої палати Верховного суду, комісія визнала голосування на шести дільницях недійсним і встановила результати без їх урахування», – йдеться в повідомленні ЦВК у Facebook.

На засіданні ЦВК склала новий протокол за результатами виборів. Після визнання недійсним голосування на шести дільницях голоси за кандидатів дещо змінилися:

Василь Вірастюк – 14 811
Олександр Шевченко – 13 942
Руслан Кошулинський – 13 463

«Відповідно до закону про вибори народних депутатів України, народним депутатом обрано Василя Вірастюка», – додали на засіданні ЦВК. 

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія встановила відсутність правових підстав для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом на 87 окрузі (Івано-Франківська область).

Читайте також: Вимагав паспорти і обшукував людей. “Слуга” Тищенко підняв ґвалт на окрузі Вірастюка

Нагадаємо, 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори у Верховну Раду.

4 квітня на окрузі №87 завершився підрахунок голосів за кандидатів у народні депутати, силач і висуванець “Слуги народу” Василь Вірастюк обійшов Олександра Шевченка на 749 голосів: Вірастюк отримав 31,25%, а Шевченко – 29,69% голосів виборців. Шевченко вирішив захищати свій результат у суді.

5 квітня Центральна виборча комісія прийняла протокол про опрацювання 100% голосів від Окружної виборчої комісії на 87 окрузі та чекала на рішення судів у справах.

9 квітня Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував усі постанови окружної виборчої комісії №87 щодо визнання недійсними виборів на п’яти дільницях.

 

Останні новини