Синабони вдома: Клопотенко розказав, як легко приготувати цю магію у себе на кухні

Автор: Любава Лисичкіна
06:40 09.03

Тільки но уявіть собі ці запашні булочки, пряному аромату яких позаздрять ваші сусіди. А рідні зберуться на кухні, щойно ви дістанете синабони з духовки.

За словами шеф-кухаря, цей рецепт синабонів кожен зможе повторити самотужки. 

Для тіста:

Для начинки:

Для глазурі:

Покроковий рецепт:
Підготуйте всі інгредієнти для приготування синабонів. Зауважте, що маслу треба час, щоб стати м’яким. Тож дістаньте його з холодильника заздалегідь, аби воно стало кімнатної температури.
У велику миску просійте 450 г борошна. З одного боку ємності розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, а з іншого – 1 ст. л. цукру та ½ ч. л. Перемішайте. Якщо готуватимете за допомогою кухонного комбайну, пересипте суміш у чашу. Додайте у ємність 100 г розм’якшеного масла, нарізаного невеликими кубиками.
Влийте 200 мл підігрітого до 36 градусів молока і замішуйте тісто у мисці руками або у кухонному комбайні за допомогою насадки-гак.

Потім викладіть на кухонну поверхню і гарно вимісіть. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук. Сформуйте з нього кулю.

Змастіть велику скляну миску олією, перекладіть у неї тісто, накрийте рушником чи харчовою плівкою і залиште в теплому місці без протягів на 1 годину. Ви також можете увімкнути духовку на 120-130 градусів, відкрити дверцята та поставити миску з тістом на них. Тільки не забувайте періодично повертати ємність, щоби тісто рівномірно отримувало тепло.

Тісто, що підійшло, викладіть на припилену борошном робочу поверхню, трохи обімніть руками і розкачайте у великий прямокутний пласт товщиною 2-3 мм.  За допомогою кулінарного пензлика рівномірно змастіть пласт тіста 100 г м’якого вершкового масла.  

Рівномірно посипте усю поверхню тіста 1-2 ст. л. меленої кориці, а зверху так само рівномірно – 100-150 г коричневого цукру.  Кількість кориці та цукру залежить від ваших вподобань щодо насиченості смаків.

Скрутіть пласт тіста у рулет. Візуально розділіть його по довжині на 6 частин і зробіть намітки. 

Протягніть кулінарну нитку під рулетом, потім перехрестіть над ним і, обережно стягуючи петлю, відріжте перший синабон. Повторіть ще 5 разів на кожній намітці.

Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Розкладіть синабони на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання. У цей час увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Коли синабони піднімуться, випікайте впродовж 30 хвилин.  

Для глазурі змішайте 250 г крем-сиру з 2 ст. л. цукрової пудри та 1-2 ст. л. лимонного соку.  Добре перемішайте глазур віничком до однорідної консистенції.  Рясно змастіть готові гарячі синабони глазур’ю, щоб вони добре просочилися.

Подавайте булочки, коли вони трохи охолонуть до чаю, кави чи гарячого какао.  

До слова, “ВК” до Масниці пропонує рецепт млинців, які створені підіймати настрій: приготуйте незвичайні червоні млинці.

 

Останні новини