Силовики за “кляузою” перевізників прийшли до транспортного департаменту КМДА

Автор: Володимир Хлєбников
18:20 21.12.2021

Співробітники Державного бюро розслідувань і прокуратура Києва 21 грудня прийшли з обшуками в Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Про це повідомив депутат Київради (“Європейська Солідарність”), заступник голови Київської міської держадміністрації Костянтин Усов.

За його даними, кримінальне провадження, в рамках якого проводяться обшуки, відкрито за заявою приватних перевізників “Авен Єзер” та “Ярославь-Авто” про ніби неправильне розірвання договорів з ними.

Шукали оригінали документів, повідомлень, зразки підписів і договори з іншими перевізниками, укладені замість розірваних. Ви колись бачили обшуки за розірвання договорів на публічну послугу? Звісно, ми все дали, показали, і на документах пояснили, що це не останні розірвання, аудит продовжується“, – написав Усов у себе в Facebook.

Читайте також: Співробітники Нацполіції виконують дрібні замовлення маршруточної мафії

Він нагадав, що п’ять приватних перевізників – «Авен Єзер», «Ярославь-Авто», «Радонь», «Парк» та «Універсал Транс» – в судовому порядку заборонили місту проводити перевірки та розривати договори на своїх маршрутах.

Вже 4 з 5 ухвал визнані незаконними й скасовані в апеляції. Проведено черговий конкурс, і в місто приходять ще 29 повнорозмірних автобусів. З кожним конкурсом їх буде більше. Та картель не здається. Рятує свої корита“, – додав заступник голови КМДА.

Станом на 18:15 коментарів ДБР та Київської міської прокуратури з приводу обшуків у транспортному департаменті КМДА не надходило.

Як писав “ВК”, за результатами конкурсу перевізників, який КМДА провела 10 грудня, 29 великогабаритних автобусів MAN замінять “Богдани” за кількома маршрутами. Заміна відбудеться вже в січні 2022 року. 

Останні новини