Святошинський район очистили від старих покришок: скільки вивезли

Автор: Тетяна Сененко
12:35 07.11.2021

У Святошинському районі завершили прибирання старої автогуми. Всього зібрано понад 45 тисяч старих автопокришок, які за нормами віднесені до четвертого класу небезпеки.

Про це розповів пояснив голова Святошинської РДА Сергій Павловський.

Гумові колеса шкодять довкіллю, спотворюють естетичний вигляд міста, а їхній токсичний пил є небезпечним для здоров’я. Проте місцями у районі ще можна зустріти використані автошини.

Читайте також: На Солом’янці безхатьки облаштували собі “лаунж” (ФОТО, ВІДЕО) 

Ці території вже не є комунальними, а відносяться до територій ОСББ, ЖБК та підприємств. У районі розпочинають відстежувати кількість шин на даних об’єктах та встановлювати відповідальних осіб з метою приведення території до належного стану.

Читайте також: Будинки огорнуло чорним смогом. На Відрадному загорілося сміття і покришки (ВІДЕО)

Нагадаємо, відпрацьовані автомобільні шини  являють собою з’єднання поліароматичних вуглеводнів і канцерогенних речовин, що володіють високим рівнем токсичності.

Головним матеріалом для шини є гума. Вона буває різною і може виготовлятися як з синтетичного, так і з натурального каучуку. Другий за кількісними показниками елемент складу шини – вуглець технічний. На його частку припадає приблизно 30% всієї суміші. Досить часто замість технічного вуглецю використовується сірка або кремнієва кислота. В якості добавок для приготування компаундів застосовуються різні олії і смоли.

Останні новини