Страшно бачити та чути. Посол США Бріджит Брінк відвідала Бучу

Автор: Володимир Хлєбников
09:52 08.06.2022

Посол США в Україні Бріджит Брінк відвідала Бучу та особисто спустилася в підвал табору «Променистий», де російські окупанти стратили волонтерів.

Про візит американської дипломатки повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

Бріджит Брінк побувала в Бучі. Злочини росіян проти українців, масштаби руйнування і шлях до оновлення міста – теми, які обговорювали під час візиту. Пані Брінк не лише подивилася фотографії з закатованими жителями Бучі. Вона особисто спустилася в підвал табору «Променистий», де відбулася одна з групових страт волонтерів, що евакуйовували мирних мешканців під час окупації“, – написав Федорук у себе в Facebook.

Він зауважив, що хоча Буча все ще оговтується від пережитого, до міста вже повернулися близько 25 тисяч жителів. Через це “гостро стоїть питання забезпечення житлом тих родин, помешкання яких зруйновані й розграбовані“.

Показали Бріджит Брінк ЖК Continent. Розраховуємо, що ці відвідини Бучі створять міцний фундамент для партнерств різних рівнів у напрямку відновлення втраченого“, – додав Федорук.

Читайте також: Від рук окупантів у Бучанському районі загинуло 1137 осіб, у Бучі – 461 людина

Про свої відчуття від побаченого в Бучі американська дипломатка написала у себе в Twitter: “Страшно бачити особисто та чути про наслідки війни Росії в Україні. Братські могили з чоловіками, жінками та дітьми, деякі зі зв’язаними за спиною руками, багато з кульовими пораненнями в голову. Ми повинні зробити все можливе, щоб настали справедливість і відповідальність“.

Як писав “ВК“, 4 червня Бріджит Брінк відвідала Бородянку, яка також дуже сильно постраждала від російського вторгнення та окупації.

Останні новини