Столичні активісти: КМДА хоче знищити парк “Лиса Гора” заради військового кладовища

Автор: Ольга Даниленко
19:25 26.10.2022

На найближче засідання Київради керівництво КМДА виносять перетворення урочища у Голосіївському районі “Лиса гора” на національне військове меморіальне кладовище. Столичні активісти проти: “Те, що не вдалося космічному меру Черновецькому зробить Кличко”.

Про це повідомив відомий столичний активіст, журналіст Михайло Погребиський.

Він впевнений, київська влада спекулює на темі загиблих українських воїнів і прагне  “розшматувати парк та ліквідувати гори статус об’єкта природно-заповідного фонду для подальшої забудови.

Активіст зазначив, що столиця має вдосталь земель для створення військового кладовища і місце для полеглих українських героїв можна знайти не знищуючи заповідний ліс.

Також Погребиський пояснив, що знищення парку “Лиса Гора” порушує законодавство України.

“Будівництво кладовища на території об’єкту ПЗФ заборонено Законом “Про природно-заповідний фонд України”, а також заборонено Законом “Про охорону культурної спадщини”, кличківська шайка немов з ланцюга зірвалась та навипередки поспішає втілити найбільшу злочинну авантюру за останні десятиліття в м. Києві! Те, що не вдалось здійснити космічному меру Черновецькому – а він хотів забудувати Лису гору – напевно вдасться Кличку”, – наголосив активіст на своїй сторінці у Facebook.

З вимогою втрутитися у дії керівництва КМДА щодо парку Лиса горастоличні активісти звертаються до Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Офісу Генерального прокурора, Міністерства екології та природних ресурсів, Київської міської прокуратури.

До слова, “ВК” писав про те, чому на Лисій Горі не можна будувати військове кладовище та що необхідно знати тим, хто ніколи не був на цій горі.

Нагадаємо, що Київрада 3 жовтня опублікували проєкт рішення щодо плану спорудження Національного меморіального військового кладовища на заповідній території урочища “Лиса Гора”. Для цього планують виділити орієнтовно 5 мільйонів гривень з бюджету міста.

Згодом на сайті Київради були оприлюднені дві петиції з однією й тією ж вимогою: заборонити створення військового кладовища на території урочища “Лиса Гора” в Голосіївському районі столиці.

Як писав “ВК“, у березні 2021 року Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт щодо створення Національного військового меморіального кладовища в Київській області. 

Останні новини