Спальня в стилі шале: кілька ідей лаконічного дизайну

18:55 19.03.2022

Психологи вважають, що інтер’єр спальної кімнати безпосередньо впливає на емоційний стан та самопочуття людини. Оформлення спальні має показувати індивідуальність власника, сприяти розслабленню, спокою, відпочинку. 

Стиль шале передбачає дизайн інтер’єру в дусі альпійських гірських будиночків з використанням натуральних природних матеріалів. Замовити виготовлення меблів у цьому стилі ви можете на сайті https://viyarbazar.com/ у найталановитіших майстрів професіоналів України. 

Характерні риси стилю шале:

  1. Оформлюючи інтер’єр у цьому стилі, обирають природну колірну гаму та спокійні відтінки. Це можуть бути пісочні, бежеві, блакитні, світло-жовті, коричневі кольори.
  2. Натуральна деревина використовується як для оздоблення поверхонь, так і для виробництва меблів, аксесуарів, декору.
  3. Для освітлення приміщень застосовують декілька різних джерел світла. Так, у спальні це може бути торшер, настінні бра, світильник на тумбочці біля ліжка, верхній світильник чи люстра. Цікавий дизайнерський прийом люстри або бра з лампочками у формі свічок, які здатні створити у спальні справжній затишок.
  4. Для шале характерні акценти у старовинному стилі — ковані елементи, зістарене дерево, хутряні килими тощо.
  5. Меблі простих форм виготовляються з масиву дерева, можуть мати оббивку зі шкіри, екошкіри або натуральних тканин. Такі моделі є не в кожному магазині, тому виготовлення меблів під замовлення у Києві чи іншому місті на порталі Viyar Bazar — оптимальний варіант.
  6. Не забувайте про натуральний текстиль — теплі ковдри, затишні пледи, м’які подушки створюють потрібний настрій у спальній кімнаті.
  7. Якщо у спальні є сучасна техніка, наприклад, кондиціонер, її треба делікатно замаскувати.

Як оформити дитячу та дорослу спальню

Як правило, дитячу спальню оформлюють у стилі шале, якщо будинок або котедж весь підтримує цю концепцію. Може здаватися, що для дітей це занадто консервативний чи навіть нуднуватий стиль, але все залежить від виконання, правильних акцентів та вашої фантазії. 

У кожній дитячій кімнаті повинно бути декілька зон — для навчання, відпочинку та гри. У зоні навчання можна поставити дерев’яний стіл із настільною лампою та зручний стілець, а поряд розмістити стелаж або шафу з книжками. У зоні для гри має бути комод або скриня для іграшок, а також м’який теплий килим з довгим ворсом, оформлений під хутро. 

Для спальні дівчинки варто використовувати більш теплі спокійні відтінки, для хлопчачої кімнати — холодні сині кольори. Затишку спальні додаватиме натуральний текстиль — подушки, ковдри, пледи.

Оформлюючи дорослу спальню у стилі шале, наприклад, кімнату для подружньої пари, треба приділити особливу увагу ліжку. Воно має бути з натуральної деревини, простої форми, але зручне та комфортне. Отримати відповідний варіант вам допоможе меблевий майстер с досвідом — на сайті https://viyarbazar.com/makers/ «Віяр Базар» можна замовити меблі будь-якого дизайну та розміру з необхідних матеріалів. Створити у спальні атмосферу затишку, спокою та розслабленості допоможе відповідний декор та текстиль з натуральних матеріалів.

Останні новини