Смертельна пожежа в інфекційній лікарні Запоріжжя: на місце вилітає міністр Степанов

09:29 04.02.2021

У Запоріжжі вночі 4 лютого горіла будівля обласної інфекційної лікарні. Пожежа сталася у реанімаційній палаті для хворих на коронавірус, загинули 4 людини, серед них лікарка 1994-го року народження та троє хворих, які перебували на штучній вентиляції легень. Ще двоє пацієнтів отримали опіки та отруєння продуктами горіння. На місце вилетів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Як повідомляє ДСНС, 3 лютого о 23:25 у Запоріжжі виникла пожежа на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу Обласної інфекційної клінічної лікарні на бульварі Гвардійському, 142.

Внаслідок пожежі загинуло 4 особи та 2 особи постраждало, врятовано 8 осіб.

4 лютого о 00:19 пожежу ліквідовано. До гасіння залучалося 60 рятувальників та 16 одиниць техніки ДСНС.

За даними місцевого видання 061.ua, горіла реанімаційна палата. Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух розповів з місця трагедії, що серед загиблих – лікар, молода дівчина 1994 року народження, і троє пацієнтів на ШВЛ.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Facebook висловив співчуття родинам і близьким та повідомив, що терміновому порядку вилітає до Запоріжжя “з метою встановлення фактичних обставин трагедії”.

За його словами, причини займання корпусу з’ясовують правоохоронці, за результатами розслідування винних у цій трагедії буде притягнуто до відповідальності за законом.

У МВС відзвітували, що за фактом пожежі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні проводяться  першочергові слідчі дії  для встановлення обставин і причин пожежі.

Місце події оглядають фахівці.

Нагадаємо, це друга масштабна пожежа в Україні за останні два тижні. Перед цим 21 січня горів будинок для літніх людей у Харкові – тоді  загинули 15 осіб.

Останні новини