“Слуги народу” втрачають не лише Київ, а й парламент. Свіжа соціологія

14:24 09.09.2020

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися зараз, то партію «Слуга народу» підтримали б 25,7% українців серед тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором. Тоді як на минулих виборах у липні 2019 року політичну силу підтримало 43,16% українців, які прийшли на виборчі дільниці.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 29 серпня – 3 вересня 2020 роком.

Натомість майже удвічі зросла підтримка партії “Європейська солідарність”. Якщо у липні 2019 році за політичну силу проголосувало 8,10% українців, то зараз, згідно соціологічних опитувань, готові проголосувати 15,6% виборців.

Зросла також підтримка у партії “Батьківщини” та “Опозиційної платформи – За життя”. Зокрема, за партію “Батьківщина” готові проголосувати 9,4% українців.

При цьому, згідно з даними опитування, 6% опитаних підтримали б “Радикальну партію”, 4,3% – партію “Голос”, 4,0% – партію “Сила і честь”, 3,5% – партію Шарія. Рейтинг інших політичних сил – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 14%.

Зазначається, що опитування проводилося серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 10000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,0%.

Нагадаємо, соціологічні дані щодо рейтингу політичних сил, які б сьогодні могли потрапити до Київради, показують, що партії Віталія Кличка і Петра Порошенка займають першу та другу позицію серед тих, кому найбільше симпатизують кияни.

Останні новини