Скеля, як на Кавказі. На місці загибелі Аміни Окуєвої встановили меморіал (ФОТО, ВІДЕО)

15:43 04.12.2020

У Глевасі, що на Київщині, відкрили меморіальний знак на честь Аміни Окуєвої - народного героя України, безстрашного воїна та люблячої дружини. Пам'ятник встановлений на місці, де наймані вбивці влаштували засідку на Аміну та її чоловіка.

Про це повідомляє пресслужба МВС. 

У четвер, 3 грудня в Глевасі у Фастівському районі Київщини відкрили меморіальний знак на місці загибелі Аміни Окуєвої. 

Ірина Камінська, мама Аміни Окуєвої розповіла, що меморіал зроблений у вигляді скелі. Пам’ятник спеціально відлитий з бетону, щоб захистити  від вандалів.

Пам’ятник у вигляді скелі, як на Кавказі. На жаль, зараз звідти неможливо нічого привезти. Пам’ятник стоїть на місці, звідки ці покидьки стріляли в мою доньку. Я не можу сказати стосовно своєї доньки “була”, вона є і завжди буде воїном. На пам’ятнику напис з Корану: “Не вважайте мертвими тих, хто загинув по дорозі до Аллаха”, – сказала вона.

Замміністра МВС, який теж був присутній на відкритті пам’ятника розповів, що цього року поліція затримала підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої.

За його словами, керівник цієї групи народився в Дагестані, проживав на території України, і виконував вбивства на замовлення. Самі ж замовники вбивства перебувають у Росії.

Основний підозрюваний Ігор Редькін наразі знаходиться під слідством, а справа готова до передачі в суд. Завтра суд продовжить йому міру запобіжного заходу. У нас є дані про можливу провокацію, ніби підозрюваному стане погано, щоб вивезти його з суду. Однак, ми готові до таких провокацій”,- додав Антон Геращенко.

Аміна Окуєва – це українська військовослужбовиця, активістка, народний Герой України. У 1999 році вона взяла в руки зброю і пішла виборювати незалежність республіки Ічкерія. 

Вона була переконана, що Росія є спільним ворогом українців і чеченців. В найпекельніший для України час, коли на Донбасі розпочалась війна, дівчина ступила на захист рідної країни від посягань РФ.

30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді в смт Глеваха невідомі розстріляли автомобіль, у якому перебували українські добровольці, ветерани АТО Аміна Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. Від численних поранень Аміна загинула на місці. 

Вона назавжди залишиться символом патріотизму, незламної волі і боротьби за свободу України та Ічкерії.

Читайте також: 7 років тому на Майдані пролилася перша кров

 

Останні новини