Щось знову пішло не так. Степанов не зміг назвати точну дату початку вакцинації

Автор: Любава Лисичкіна
22:56 17.02.2021

Поставки вакцин від коронавірусу в Україну в рамках механізму COVAX почнуться наприкінці лютого.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час ефіру на одному з телеканалів.

Степанов, який 9 лютого обіцяв старт вакцинації в Україні з 15 лютого, знову  виправдовується за невірні терміни, адже до сьогодні жодної вакцини від коронавірусу в країні немає.   За словами урядовця, 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca  мають надійти до кінця цього тижня.  А 117 тисяч  доз вакцини Pfizer  мають прийти в Україну на кінець лютого. 

“Платформа COVAX мала поставити перші дози вакцини Pfizer в середині лютого, але не змогла цього зробити через бюрократичні процедури. Поставками вакцини в Україну займається компанія Crown Agents. Там суто питання логістики “, – розповів він.

Степанов не зміг назвати точну дату початку вакцинації, але запевнив, що це точно відбудеться в лютому. Одразу  з  наступного дня після прибуття препарату до України.  

Відомо, що Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. 

До слова, Міністерство охорони здоров’я запустило портал з питань щодо вакцинації COVID-19 . На сайті можна дізнатися про етапи та цільові групи вакцинації, які вакцини будуть використовуватися, та як відбуватиметься сам процес вакцинації в Україні.

Останні новини