Ще один “горе-мінувальник” метрополітену може відправитись за ґрати

12:18 02.02.2021

Хлопець неодноразово повідомляв до поліції про нібито закладену вибухівку в столичних ТРЦ та метрополітені. Проте після ретельних перевірок об’єктів правоохоронці не виявляли жодних підозрілих предметів. Тепер жартівнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

Столичні правоохоронці затримали порушника, який неодноразово “мінував” станції столичної підземки та торгово-розважальні центри. Автором таких повідомлень виявився 25-річний киянин, раніше він до кримінальної відповідальності не притягувався.

У подальшому правоохоронці провели у його помешканні невідкладний обшук, де виявили кілька мобільних телефонів та сім-картки, якими він користувався під час дзвінків на “102”.

Ми довели причетність його до шести епізодів. Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною 2 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Хлопцю загрожує до восьми років позбавлення волі”, – розповів начальник управління поліції в метрополітені Михайло Ніконов

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада підтримала законопроект про посилення відповідальності за неправдиві повідомлення про мінування. Тепер до ув’язнення додалася конфіскація майна.

Читайте також: На Печерську 12-річна дівчинка “замінувала” свою школу

Останні новини