Рис по 77, цукор по 34 грн: як змінилися ціни у супермаркетах за останній місяць

Автор: Любава Лисичкіна
14:44 05.11.2022

Більшість товарів бакалії подорожчали, лише гречка, деякі види рису та цукор подешевшали. І то, не на багато.

Рис по 77, цукор по 34 грн: як змінилися ціни у супермаркетах за останній місяць Фото: Ілюстративне
Світлодіодне освітлення

Як повідомляється, супермаркети на початку жовтня змінили ціни на цукор, сіль, макарони, гречку, рис та олію. При цьому здешевлення деяких позицій у листопаді порівняно з жовтнем становило всього лише кілька копійок.

 Ціни на цукор

У листопаді, порівняно з жовтнем, середня вартість 1 кілограма цукру в торгових мережах знизилася на 4 коп. – з 34,61 грн. до 34,57 грн. Зазначимо, що минулого листопада вартість кілограма цукру була майже на 10 гривень нижчою.

Ціни на сіль

Також в Україні продовжують зростати ціни на сіль. Зазначимо, що в останні місяці вартість кілограма продукту наблизилася до вартості цукру, хоча раніше ціна солі була в рази нижчою.

На 4 листопада вартість 1 кг солі в середньому становить 32,55 грн., хоча ще у жовтні ціна була нижчою – 31,70 грн.

Ціни на соняшникову олію

Середня вартість соняшникової олії до кінця осінь також поповзла нагору.

“Олейна” 850 мл з жовтня до листопада подорожчала з 62,44 грн. до 62, 73 грн., а “Щедрий Дар” 850 мл – з 65,23 грн. до 65,90 грн.

Ціни на гречку

Крупа гречана за місяць подешевшала в середньому на 2 гривні, що пов’язано зі збиранням урожаю гречки та надходженням на ринок гречки українського виробництва. Так, у жовтні в середньому за 1 кг гречки потрібно було віддати 80,78 грн., а вже у листопаді ціна знизилася до 78,80 грн.

Ціни на рис

Рис круглий та рис довгий в Україні за місяць подорожчали до 77,17 грн./кг та до71,40 грн./кг, хоча ще минулого місяця їх вартість була 74,85 грн./кг та 69,34 грн./кг відповідно.

Водночас рис довгий пропарений за місяць подешевшав із 73,49 грн./кг до 71,93 грн./кг.

До слова, на Оболоні відкрили заклад, де можна скуштувати 15 видів хачапурі.

Великий Київ у Google News

підписатися